Cum verifici daca ai sediul firmei expirat

Cum verifici daca ai sediul firmei expirat 1

 

Expirarea sediului social al firmei tale poate duce la declararea companiei ca inactiv fiscală de către ANAF, ceea ce înseamnă că nu mai poți desfășura activitate economică în totalitate legal. În plus, există riscul ca reprezentanților firmei să le fie înscrisă fapta în cazierul fiscal, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea fi deține calitatea de asociat sau administrator într-o viitoare firmă decât după îndreptarea cazierului.

Ca atare, cum se verifică dacă sediul social al firmei este expirat sau urmează să expire?

  1. În cazul în care mai deții contractul asupra sediului social despus la Registrul Comerțului, indiferent că e vorba de un contract de comodat sau de închiriere, atunci poți verifica direct durata înscrisă la nivelul contractului.
  2. Dacă nu mai găsești contractul inițial, poți obtine online o furnizare de informații extinse sau constatator din care reiese durata până la care e valabil sediul social. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru obținerea online a unei furnizări de informații/constatator îi regăsești în articolul de AICI. În cazul în care nu te descurci cu platforma online a celor de la Registrul Comerțului, atunci poți obține furnizarea de informații/constatatorul de la sediul Registrului Comerțului local sau național.
  3. O ultima variantă ar fi obtinerea unei copii de pe contractul depus la Registrul Comerțului, însă această variantă are o durată de aprox. 3-4 zile lucrătoare și presupune depunerea unei cereri la Registrul unde are firma sediul social.